tel. biuro: 41 344 77 43
wt: 10:00-18:00
śr-pi: 10:00-16:00

10.08.2024 - GREEN VELO z PTTK KIELCE

 

PTTK Oddział Świętokrzyski w Kielcach
zaprasza na jednodniowy wyjazd rowerowy z cyklu

GREEN VELO z PTTK KIELCE
ETAP II
KIELCE – UJAZD
80 km

Data: sobota 10 sierpnia 2024 r.

Green Velo2 b



Wschodni Szlak Rowerowy Green Velo to prawie 1900 km trasy rowerowej, którą od początku do końca przygotowano po to, aby dawała radość podróżowania i poznawania. Szlak wiedzie przez pięć województw wschodniej Polski - warmińsko-mazurskie, podlaskie, lubelskie, podkarpackie i świętokrzyskie.

PTTK Oddział Świętokrzyski w Kielcach w roku 2024 zaprasza na rowerową przygodę na szlaku GRREN VELO. Na początek, „na rozgrzewkę” w bieżącym roku – dwa jednodniowe etapy (13 lipca, 10 sierpnia) i jeden dwudniowy (14-15 września) czyli całość szlaku w woj. Świętokrzyskim i fragment Podkarpacia – łącznie ok. 300 km.
A w następnych latach dwu, trzydniowe wyjazdy z noclegami (a może i dłuższe)…



Wycieczkę prowadzi
: Robert Nicpoń – Przewodnik Świętokrzyski

WYMAGANA BARDZO DOBRA KONDYCJA!

Zapisy:
https://forms.gle/T2jun8D611j95jaJ7
CENA: 115 zł (członkowie PTTK), 125 zł (niezrzeszeni)
KONTO: 50 2490 0005 0000 4500 9860 1530


Cena zawiera:

  1. Transport - bus turystyczny z przyczepą rowerową
  2. Opiekę Przewodnika Świętokrzyskiego
  3. Ubezpieczenie NNW


Cena nie zawiera wyżywienia.
Opłata nie podlega zwrotowi.



PROGRAM:

Zbiórka: 10.08.2024, godz. 7.30, ul. Krakowska (parkingu przy Kadzielni)
Powrót: około 17.00 - 18.00

Trasa rowerowa: Kielce - Dyminy - Borków - Drogowle - Raków - Iwaniska - Ujazd (Krzyżtopór)
Trasa powrotu (BUS): Ujazd - Baćkowice - Łagów - Górno - Cedzyna - Kielce (ul. Krakowska - parking przy Kadzielni)

Długość trasy: 80 km, czas: ok. 8 godz.

 

trasa

profil


Kilka wskazówek technicznych, co warto zabrać ze sobą: kask, sprawny rower (hamulce, oświetlenie), ubranie przeciwdeszczowe, narzędzia rowerowe (multitool, podstawowe klucze), zapasowe dętki / zestaw do łatania dętek, trytytki. Oczywiście odpowiednią ilość wody i prowiantu (zależności od indywidualnych potrzeb).